fbpx
0

Dövme yaptırmak başlangıçta çok iyi bir fikir gibi görünse de zamanla bu fikrimiz değişebilir, dövmemizi artık görmek istemeyebiliriz. Lazer teknolojisindeki gelişmeler sayesinde güvenli ve etkili bir şekilde dövme işlemi sırasında kullanılan kalıcı mürekkebin ciltten uzaklaştırılması mümkün. 

Dövme silme işleminde lazerler nasıl çalışır?

Dövme silme işleminde kullanılan lazerler, yapay pigmenti küçük parçalara ayırır. Küçük parçalara ayrılan mürekkep parçaları makrofaj adını verdiğimiz bağışıklık sistemimizin bir parçası olan hücreler tarafından uzaklaştırılır. Lazer atışlarının nanosaniyeler içerisinde tamamlanması, pigmentin çevresindeki dokunun yanmasını ve iz/skar oluşumunu önleyen en önemli faktörlerden biridir. Bir diğer önemli faktör ise yeterli enerjinin pigment parçalanması için dokuya ulaşmasıdır. Yüksek enerji seviyeleri doku hasarına neden olabilirken düşük enerji seviyeleri pigmentin parçalanması için yetersiz olabilir. 

Dövme silme hangi lazerle yapılır?

Q switch NDYAG lazerler, dövme silme işleminde tercih edilen altın standarttır. Q switch ND YAG lazerlerin oluşturduğu ışık cildin kendi renk pigmenti melanin tarafından hapsedilmediği için dövme silme işlemi sonrasında ciltte açık veya koyu renkli iz kalma riski çok düşüktür.

Siyah renkli dövmeler Q switch NDYAG (1064) lazerler ile tedavi edilebilirken çok renkli dövmelerin silinmesinde farklı dalga boylarında lazerlerin kullanımı gerekmektedir. 

Q-switch Frequency doubled NDYAG (532nm) : kırmızı ve turuncu renk dövmelerin silinmesinde

Q-switch Ruby (694nm): Yeşil ve koyu renkli dövme partiküllerinin silinmesinde kullanılır. Çok açık tenli kişiler dışında bu lazerin kullanımı istenmeyen lekelerin ve izlerin oluşumuna neden olabilir. 

Q-switch Alexandrite (755nm): En yüksek etkinliği yeşil renkli pigmentlerdedir ancak kırmızı, turuncu, kahverengi renklerde etkinliği yoktur. Düşük enerjili bir lazer olması nedeniyle cildin doğal renginde istenmeyen renk değişikliği yaratma ihtimali çok düşüktür. 

Dövme silme işlemi yan etkileri nelerdir?

Tüm işlemlerde olduğu gibi lazer tedavileri de birtakım riskler taşımaktadır. Olası yan etkiler: ciltte açık-koyu renkli renk değişikliği, dövmenin koyulaşması, su toplama, alerjik reaksiyon veya iz gelişimi görülebilir. Bu yan etkilerin görülme ihtimali dövme yapısı, kullanılan cihaz ve kişisel özelliklere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Su toplama işlem sonrası normal iyileşme süresinde de görülebilen bir durumdur. 

İşlem sonrası iyileşme süresinde cilt bakımı çok önemlidir, bu nedenle lazer uygulamasından sonra iyileşme sürecinizi birlikte takip edebileceğiniz, deneyimli bir uzman hekim tercih etmeniz önerilir. 

Lazerle dövme silme işlemi kaç seansta sonuçlanır?

Dövmenin yapısı ve yerleşim yerine göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle 6 hafta ara ile ortalama 6 seans uygulama önerilebilir. 

Lazerle dövme silme işlemi fiyatları nelerdir?

Dövme silme işlemi uygulama ücreti dövmenin boyutuna ve yerleşim yerine göre değişiklik gösterebilmektedir. 

Detaylı bilgi ve randevu için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rating*

RANDEVU AL