fbpx

kimyasal-peeling

Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal peeling yüz yılı aşkın süredir dermatolojide kullanılan ve halen de etkin sonuçları sayesinde popülerliğini yitirmeyen kozmetik uygulamaların başında gelir. Kimyasal peeling tedavisinde derinin üst tabakasında kontrollü bir şekilde hücreler arası bağlar koparılır, deride kontrollü soyulma gerçekleşir. Hücresel yenilenme uyarılır.  Antiaging amaçlı, güneş hasarı ve kırışıklık tedavisinde, leke tedavisinde kullanılır. 

Kimyasal peeling uygulamalarında glikolik asit, triklorasetik asit, mandelik asit, sitrik asit, laktik asit, salisilik asit, , pirüvik asit, fitik asit rezorsinol, azeleik asit gibi solusyonlar tedavi edilmek istenen probleme ve cilt özelliklerine göre farklı konsantrasyonlarda uygulanır. 

Uygulanacak kimyasal peelingin derinliği yüzeyel, orta ve derin peeling işlemi olarak üç gruba ayrılır. Derin peeling işlemi genellikle ameliyathane şartları altında – anestezi sedasyon altında uygulanır. Günümüzde en sık yüzeyel ve orta derinlikte kimyasal peeling tedavileri uygulanmaktadır.

Kimyasal Peeling Hangi Amaçlarla Kullanılır?

  • Anti-aging – yaşlanma karşıtı etkiler
  • Akne tedavisi
  • Akne izi tedavisi
  • Mat ve donuk görünümün azaltılması
  • Sebum dengesinin düzenlenmesi
  • Leke tedavisi
  • Cilde canlılık, elastikiyet ve parlaklık kazandırma gibi amaçlarla kimyasal peeling tedavisi uygulanabilir.

Kimyasal Peeling Ne Sıklıkla ve Kaç Seans Uygulanır?

Uygulama sıklığı ve seans sayısı kişinin ihtiyacına göre özel olarak muayene sonrasında belirlenir. Genellikle 1-2 hafta ara ile ortalama 4 seans uygulama yapılır. Sonrasında belirli daha geniş aralıklar ile tekrar edilmesi elde edilen sonuçların devamlılığı için faydalı olabilir. 

Kimyasal Peeling Nasıl Uygulanır?

Yüzeyel ve orta derinlikte peeling uygulamalarında işlem öncesi anestezi gerekli değildir. Bazı durumlarda doktorunuz, işlem öncesi cildi hazırlamak, yan etki risklerinin azaltılması ve daha iyi sonuçlar almak amacıyla bazı ilaçlı kremlerin bir süre uygulanmasını önerebilir. Cilt peeling tedavisi için hazırlanır,  göz çevresi, dudak ve burun çevresi, kaş dipleri gibi ince derili hassas bölgeler genellikle vaselin gibi okluzif bir uygulama ile korunur. Sonrasında hazırlanan peeling solusyonu  genellikle fırça veya pamuk çubuk yardımıyla cilde uygulanır. İşlem sırasında kısa süreli bir yanma hissi duyulabilir, bu his geçicidir. Genellikle nötralize edici bir solusyon uygulanır ve sonrasında rahatlatıcı kremler ve güneş koruyucu uygulaması ile işlem sonlandırılır. 

Kimyasal Peeling Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

İşlem sonrası mutlaka güneşten korunulmalıdır. İşlem sonrası uygulanan peelingin derinliğine göre birkaç gün içerisinde ince toz gibi veya kalın tabakalar halinde ciltte soyulmalar görülür. Bu dönemde doktorunuz tarafından önerilen nemlendirici, iyileştirici, yatıştırıcı kremler ve güneş koruyucular kullanılmalıdır, gölge alanlar tercih edilmelidir. Ağda, iple epilasyon, keseleme, tırnakla kaşıma, yolma, kabuk koparma gibi agresif hareketlerden bu dönemde kaçınılmalıdır. 

Kimyasal Peeling Ne Zaman Yapılmalıdır?

Yüzeyel derinlikteki peeling işlemleri çok iyi güneşten korunarak her mevsim yapılabilir, orta ve derin derinlikteki kimyasal peeling uygulamaları genellikle bahar ve kış aylarında uygulanır.

Kimyasal Peeling Fiyatları Nelerdir?

Kimyasal peeling tedavisinde uygulama ücreti tercih edilecek peeling uygulamasının tipi, miktarı, seans sıklığı ve sayısına göre muayene sonrasında belirlenmektedir.

Muayene randevusu oluşturmak ve merak ettiklerinizi danışmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

RANDEVU AL