fbpx

Tırnak Batması Tedavisi, Batık Tırnak Tedavisi 

  • Ben / Deri Kisti Alınması,  
  • Elektrokoterizasyon

gibi tedavi yöntemleri, ofis ortamında, steril şartlarda, konforlu bir şekilde uygulanabilen pratik dermatocerrahi uygulamalarının başında gelmektedir

Tırnak Batması Tedavisi

Tırnak Batması Neden Olur?

Tırnak batması problemi genellikle tırnak ve parmak yapısının yapısal özellikleri temelinde ortaya çıkar. Yanlış tırnak kesme, şekillendirme veya burnu sıkı ayakkabılar tercih etme gibi  alışkanlıklar tırnak batması problemine yol açabilir. Ağrılı şişlikler, bazen akıntılı yaralar günlük hareketleri dahi sınırlayacak şiddette problemlere yol açabilir. 

Tırnağın yana ve derinin içine doğru uzaması cilt altında bir yabancı cisim varlığı uyarısı oluşturarak bir reaksiyonu başlatır. Çoğu zaman batarak uzayan tırnak kısmının  tamamen uzaklaştırılması gereklidir. 

Tırnak Batması Nasıl Tedavi Edilir?

Tırnak batması tedavisinde tırnağın düz bir şekilde deri içerisine gömülmeden uzamasını sağlamak amaçlanır. Bunun için ayak tırnaklarının düz kesilmesi, tırnak yanlarındaki deri kısmına düzenli olarak dışa doğru masaj yapılması, bazen tırnak altına steril pamuk koyulması, kerpeten tırnak şekli varlığında tel uygulaması yapılması gerekebilir. 

Çok ağrılı ve iltihaplı durumlarda doktorunuz ağrı kesici ve antibiyotik içerikli ilaçlar reçete edebilir. 

Tırnak çekiminin gerektiği evredeki durumlarda ise işlem steril şartlar altında ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir. 

Tırnak Batması Tedavisi Ağrılı mıdır?

Tedavi lokal anestezi altında gerçekleşir, sinir bloğu uygulaması sonrası yapılan uygulama neredeyse tamamen ağrısızdır. İşlem süresi ortalama 15-20 dakikadır. Ortalama 1 hafta kadar kapalı pansuman ile takip edilir. Yaklaşık 3 -4 hafta sonunda iyileşme tamamlanır. Tedavi sürecinde kişisel farklılıklar görülebilir. 

Ben / Deri Kisti Alınması

Kozmetik olarak endişe yaratan veya dermatolojik muayene sırasında şüpheli özellikler gösteren benler ve kistler lokal anestezi altında cerrahi yöntem ile alınabilir. 

Ben Alınması İşlemi Nasıl Yapılır?

İşlem steril şartlar altında gerçekleştirilir. Ben alınma işlemi yapılacak olan bölge çok ince uçlu iğneler ile lokal anestezik enjekte edilerek uyuşturulur. Bu evreden sonra işlem tamamen ağrısızdır. 

Alınması planlanan ben (nevüs) tüm sınırları ile derin bir şekilde cerrahi olarak alınır. Ben çıkarıldıktan sonra arda kalan deri açıklığı ince sütürler ile kapatılır. İşlemin uygulandığı bölgenin özelliklerine göre ortalama 7-10 gün sonra dikiş yerleri kontrol edilerek işlem sırasında koyulan dikişler alınır. 

Ben Alınması Sonrası İz Kalır Mı?

Ben aldırma sonrası;

yara izi gelişimi riskini en aza indirmek için genellikle silikon içerikli skar jellerin dikişler alındıktan sonra ortalama 4 ay süre ile kullanılması önerilir. Sonrasında fraksiyonel lazer, dermapen, altın iğne, PRP gibi yöntemler yara izi tedavisinde kullanılabilir.

Elektrokoterizasyon Nedir?

Elektrokoterizasyon yöntemi dermatoloji uzmanlarının çok uzun yıllardan beri uygulamakta oldukları tedavi yöntemlerinin başında gelir. Tedavide temel prensip düşük doz ve kontrollü bir elektrik akımının etkisi ile dokuların yakılması – buharlaştırılması – yok edilmesidir. 

Elektrokoterizasyon Nasıl Yapılır?

Elerktrokoterizasyon tedavisi neredeyse her zaman lokal anestezi altında (krem veya enjeksiyon), steril şartlar altında uygulanır.

Elektrokoterizasyon Ağrılı mıdır?

Tedavi lokal anestezi altında uygulandığı için genellikle ağrısızdır. İşlem sonrası ağrı kesici etkili ilaçları gerekli durumlarda doktorunuz reçete edebilir.

Elektrokoterizasyon Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

İşlem yapılan bölge 24 saat su ile temastan sakınılmalıdır. Yara iyileşmesi sürecinde doktorunuzun önereceği skatrizan kremleri uygulanabilir, mümkün olduğunca tedavi edilen bölge güneş maruziyetinden de uzak tutulmalıdır. Yeni iyileşmekte olan dokularda yoğun güneş maruziyeti sonrası koyu renkli istenmeyen lekeler gelişebilir.

Elektrokoterizasyon Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılmaktadır?

Siğil tedavisi

Et beni (fibroepitelyal polip) tedavisi

Seboreik keratoz tedavisi

Damarsal ben tedavisi

Nasır tedavisi

İyi huylu deri tümörlerinin tedavisi elektrokoterizasyon yöntemi ile uygulanabilir

Muayene randevusu oluşturmak ve merak ettiklerinizi danışmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.  

RANDEVU AL